Disticaretteyaklasimlar Toplulugu.
Eylül 08, 2010, 12:44:24 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Sayın üyelerimiz forumumuzda yapılan bakım nedeni ile sınama maili göndermekteyiz. Teşekkür Ederiz.

Ana Sayfa   Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Antrepoda Uzun Süre Kalan Eşyanın Ardiyesi  (Okunma Sayısı 209 defa)
Edin Guven
Newbie
*

« : Ocak 28, 2010, 09:55:20 ÖÖ »

Değerli Forum Üyeleri,

Bir firmada yeni işe başladım ve daha önce bu forumda sözü edildiği gibi yine enkaz ile karşılaştım. Katıldığım derslerde veya sağda solda ithalat koşullarına bakılmadan yurda getirilen eşyalarla ilgili sıkıntıları duyardım ama bu tür sorunla bizzat karşılaşacağımı hiç düşünmezdim. Ama olan olmuş bir kere ve önümüzdeki hafta başı çözmemiz gereken bir problemimiz var. Bir kaç kişiyle konuştum ve fikrini aldım. Yapmayı düşündüğümüz şey antrepo ile bir uzlaşmaya varmak. Ama firmamız bu konuda karar vermeden önce bir de sizin deneyimlerinizi duymak istedim.

Eylül 2008'de yurtdışından gelen bir eşyanın içindeki ürünlerden biri sağlık bakanlığı izni gerektiriyormuş. Bu yüzden eşyanın bir kısmı millileştirilmiş, ithal edilemeyen kısmı ise gümrüklü antrepoya bırakılmış. Bu arada izinle ilgili sıkıntılar yaşanmış vb. Nihayet bu malın ithalatı bu hafta itibarıyla mümkün. Eşya Eylül 2008'den beri antrepoda kalmış ve çok yüksek bir ardiye doğmuş. Bu arada en az bir kez yazılı olmak kaydıyla, ilgili antrepo firmamızı, malın unutulmuş olma ihtimaline karşı ve oluşan ardiyeyi bildirmek üzere bilgilendirmiş. Bu arada antrepo ile herhangi bir sözleşme yapılmamış - yapılmışsa bile böyle bir sözleşme elimizde  bulunmuyor.

Ve tabi yazısız, sözleşmesiz her işte olduğu gibi herkes topu birbirine atıyor ama sonuçta ortada parasını isteyen bir antrepo ve bu kadar yüksek maliyetlere katlanmak istemeyen bir firma var. Sorunun bir kısmı bu.

Diğer bir sıkıntım ise bu tür olaylarda nasıl bir maliyet oluşması gerektiğine dair bir bilgimin olmaması. Anladığım kadarıyla gümrüklü antrepolar eşyayı uzun süre tutmak istemiyor ve eğer sözleşme yapılmadıysa bu süre arttıkça birim başına fiyat katlanarak artıyor. Bizim durumumuzda yapılan hesaplama gösteriyor ki, bu fiyat 1-10 gün arası bekleme fiyatının yaklaşık 5 katı.

Bu konuda yaşanmış deneyimleri ya da bilgisi olan varsa çözümlerinizi, önerilerinizi, fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Herkese İyi Çalışmalar
Edin Güven

Emine Edin Ecealp Güven
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!

MKPortal ©2003-2006 mkportal.it