Disticaretteyaklasimlar Toplulugu.
Eylül 08, 2010, 12:34:54 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Sayın üyelerimiz forumumuzda yapılan bakım nedeni ile sınama maili göndermekteyiz. Teşekkür Ederiz.

Ana Sayfa   Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 4 önemli sorum var .  (Okunma Sayısı 302 defa)
Aliy
Full Member

« : Şubat 07, 2010, 05:21:34 ÖS »

diş ticarettle hayli zaman harcamış bir abimizin bana sorduğu 4 tane soruyu sizinle paylaşmak istiyorum.Açıkcası soruların ceplarını tam olarak bulamadım.Ama bu sorular aklımda kalacağıda bu değerli forumda paylaşmak istedim hiç değilse tam ve tatminkar cevaplar verilir ve herkesin faydasına olur düşüncesi ile.Şimdiden Teşşekkürler.

1.Bankalar peşin döviz işlemine aralılık ettiklerinde KKDF taahhütnamesi veya teminat almaktaydılar. İhracat işlemlerinin takibi bankaların yükümlülüğünden çıkartılmış olmasına rağmen, KKDF uygulama hala devam ediyor mu? Diğer taraftan Yurt dışından getirilen ihracat bedeli dövizlerin gümrüklerde beyan esasının son şekli nedir?

2.Bir akreditif realize edilirken en büyük risk rezervdir. Sizce rezerv ve akreditifdeki diğer muhtemel riskler ne olabilir ve bu riskleri en aza indirme yolu nedir?Dış ticaret işleminde en garantili ödeme şekli ne olabilir?

3. Bankaların yaptıkları postfinansman hakkında bilgi talep ediyorum. Bankalar bu krediyi nasıl buluyor, ithalatçının fonksiyonu nedir, bankaların karı nedir? Postfinansmanın bankalar arası işleyisi ve amacı?

4.Transferable akreditif ile back to back akreditiflerin banka/teminat/risk ve ithalatçı/ihracatçı/risk ve güven unsurları olarak inceleyerek aralarındaki farkların ne olduğunun, ayrıca parası olmayan bir ihracatçı firma back to back akreditifi açtırmak isterse banka riskinin/taleplerinin neler olacağı konusunda bilgi rica.
Hakan KAYA
Global Moderator
Sr. Member

« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2010, 01:16:50 ÖS »

Sayın forum üyemiz,

Sormuş olduğunuz sorular Dış Ticarette zaman harcamış birinin sorularına benzemiyor, güncel olarak bu işi takip etmiş biri KKDF hakkında zaten mevcut düzenlemeden haberdardır. Sorular sınav soruları gibi hazırlanmış pratikten uzak ağır akademik bir hava var. Soruları inceleyen herkse bu soruları soran hocanın hayatında hiç gümrüğe inmediğini hatta hayatında hiç ihracat yapmadığını anlar. Maalesef ülkemizde dış ticaret eğitimi akademik bilgiye sahip olmakla beraber pratik hiç bir bilgiye sahip olmayan deneyimsiz kişiler tarafından verilmektedir. Saygılarımla
soruların cevaplarını kendin bulmalısın Gülümseme)

Hakan Kaya
Marmara University
International Trade and Monetary Management  (Master Degree)
Aliy
Full Member

« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2010, 11:24:30 ÖS »

Gülümseme Demekki biinçsizce kafa karıştırmak amaçı sorumuş soruar bunar,
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!

MKPortal ©2003-2006 mkportal.it